Φεστιβαλ Τέχνη και Ψυχική Υγεία: 25, 26.05.2023, Αίγινα

Φεστιβαλ Τέχνη και Ψυχική Υγεία: 25, 26.05.2023, Αίγινα

"26/5/2023
Ομιλία της PhotoCure στο Φεστιβαλ

"Τέχνη και Ψυχική Υγεία

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι την Παρασκευή 26 Μαίου 2023, ο Αλέξανδρος Χριστοδουλόπουλος θα είναι ομιλητής στο πολυθεματικό Φεστιβαλ "Τέχνη και Ψυχική Υγεία" που διοργανώνεται από το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών (www.epioni.gr), στην Αίγινα.

Το θέμα της ομιλίας μας είναι PhotoCure, Ψυχοθεραπεία μέσω της Φωτογραφίας (PhotoCure, Psychotherapy through Photography.


Λίγα λόγια σχετικά με το φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σε θέματα ψυχικής υγείας και επιδιώκει να προωθήσει τη χρήση της τέχνης ως θεραπευτικό μέσο των ατόμων που ζουν με προβλήματα ψυχικής υγείας. Θα περιλαμβάνονται οι θεματικές ενότητες: Εικαστικά, Μουσική, Θέατρο και Ομιλίες. Πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Αίγινας με αφορμή την Ευρωπαϊκή εβδομάδα Ψυχικής Υγείας, (22-28 Μαΐου 2023) και τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας.

Το φεστιβάλ απευθύνεται στο ευρύ κοινό, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την καταπολέμηση του στίγματος και των διακρίσεων που συνοδεύουν την ψυχιατρική νόσο, καθώς και σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, ψυχικά πάσχοντες και επαγγελματίες καλλιτέχνες και φορείς ψυχικής υγείας από την Αίγινα και την Αθήνα.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας, που διαθέτει αίθουσα διαλέξεων, χώρο για έκθεση φωτογραφίας και ανοιχτό αμφιθέατρο για τις θεατρικές παραστάσεις και σε χώρο ξενοδοχείου. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με φορείς ψυχικής υγείας από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Δανία, Πορτογαλία, Κροατία και Ιταλία). Θα φιλοξενηθούν εργαστήρια, ομιλίες, θεατρικές παραστάσεις ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας, εικαστικά, φωτογραφικά δρώμενα και σύγχρονες μουσικές παραστάσεις από την Αίγινα. Οι φορείς ψυχικής υγείας που θα συμμετέχουν είναι: ΠΕΨΑΕΕ, Εργαστήρι, ΣΟΨΥ Κορυδαλλού, ΕΔΡΑ, Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π.Σακελλαρόπουλος, obrela και Νεφρολογικό Κέντρο Σαρωνικού, EUFAMI, ΑΝΤΑΜΑ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρεια Αττικής της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (ΕΨΕ) και του Mental Health Europe (στα πλαίσια της Εβδομάδας Ψυχικής Υγείας στην Ευρώπη)