Η Oμάδα μας


Η ©PhotoCure - Art Therapy μέσω Φωτογραφίας, γεννήθηκε μέσα από την αγάπη και το πάθος για δύο διαφορετικά αντικείμενα: της Φωτογραφίας, ως Τέχνης και της Ψυχoθεραπείας, ως μεθόδου απάλυνσης του ψυχικού πόνου και αυτογνωσίας. Κοινός παρανομαστής, η υπηρεσία στον Άνθρωπο, η ευκαιρία διεργασίας θεμάτων υπαρξιακής αναζήτησης, η ανάπτυξη δεξιοτήτων και παρατήρησης του περιβάλλοντος και του εαυτού, η βουτιά στα άδυτα του ασυνειδήτου.

Στο σημείο που τέμνονται οι θεραπευτικές ιδιότητες της Φωτογραφίας και η Ψυχοθεραπεία, η Σοφία και ο Αλέξανδρος, Εμπνευστές και Ιδρυτές της ©PhotoCure, είδαν την ευκαιρία της σύζευξης αυτών των αντικειμένων, ώστε να προσφέρουν στο ευρύ κοινό την δική τους, προσωπική, οφέλιμη εμπειρία, μέσα από τον συνδυασμό της φωτογράφισης και της ψυχολογικής ερμηνείας όχι μόνο του φωτογραφικού υλικού αλλά και της διαδικασίας παραγωγής του, εσωτερικής και εξωτερικής, ψυχικής και τεχνικής.

Σύντομα ξεκίνησαν τα Workshops τα οποία άγγιξαν πολύ και βαθιά όλους όσοι συμμετείχαν. Μέσα σε αυτούς, άνθρωποι που πίστεψαν πολύ στην πρωτοβουλία της ©PhotoCure και θέλησαν να συνεργαστούν μαζί μας, προσθέτοντας τις δικές τους γνώσεις, πινελιές, ενθουσιασμό και δουλειά, ώστε η ©PhotoCure να ανοίξει τα φτερά της προς πολλαπλούς ενδιαφέροντες ορίζοντες, με κύριο στόχο και σκοπό να προσφέρει η Φωτογραφία τα Θεραπευτικά της οφέλη στον Άνθρωπο, στο ευρύ κοινό, σε κάθε ψυχή που ξέρουμε ότι σε αυτήν θα βρει καταφυγή, μέσο έκφρασης, δημιουργικότητας, αυτεπίγνωσης, αυτοεκπλήρωσης και προσωπικής εξέλιξης.

Για εμάς, το ταξίδι και ο προορισμός είναι εξίσου σημαντικά. Η συλλογική προσπάθεια τα κάνει σπουδαιότερα!

Ιδρυτές και Επιστημονικοί Υπεύθυνοι

Επιστημονικοί Συνεργάτες